top of page
Search

10 razlogov, zakaj piti več (čiste) vode


Verjetno že vsi vemo, da je pitje vode izredno pomembno za naše zdravje. Dnevno namreč izgubimo veliko tekočine z izhlapevanjem preko kože, dihanjem, urinom in blatom, zato je te izgube potrebno nadomestiti s čisto vodo in hrano. V nasprotnem primeru namreč lahko nastopi dehidracija. Tukaj je 10 razlogov, zakaj bi bilo potrebno piti več vode.


Z avtomati za vodo do boljšega počutja


1. MANJŠA UTRUJENOST IN VEČ ENERGIJE


Možgani so pretežno sestavljeni iz vode, zato vam le-ta pomaga do boljše koncentracije, osredotočenosti in bistrih misli. Zadostna količina vode vam prinaša tudi dodatno energijo za lažje soočanje z vsakodnevnimi opravili.


2. POMAGA PRI IZGUBI TEŽE


Voda odstranjuje stranske produkte maščobe, je naravni zaviralec apetita in izboljšuje vašo presnovo. Poleg tega pa se lahko pohvali tudi z nič kalorijami.


3. RAZSTRUPLJA TELO


V kolikor pijete dovolj vode, se vaše telo skozi uriniranje in znojenje lažje znebi škodljivih toksinov, kar zmanjšuje tveganje za nastanek ledvičnih kamnov in različnih okužb sečil. Naši avtomati za vodo poskrbijo, da v telo ne vnašate trdnih snovi, klora, težkih kovin, pesticidov, škodljivih bakterij, insektocidov, mikrobov, ...


4. IZBOLJŠA ZDRAVJE KOŽE


Z vodo je vaša koža nahranjena, navlažena, bolj sveža, mehka in gladka. Dovolj tekočine pomaga tudi do manj gubic, zato je voda vsekakor najbolj naravna ťanti-agingŤ terapija.


5. IZBOLJŠUJE PREBAVO

Pomaga pri prebavi in preprečuje zaprtje, zato se boste zagotovo bolje počutili


6. IZBOLJŠUJE IMUNSKI SISTEM


S pitjem vode močno zmanjšate verjetnost slabega počutja in bolezni, dokazano je, da je v veliko pomoč pri preprečevanju gripe ter tudi pri raku oziroma srčnih napadih. Za vzdrževanje imunskega sistema pa je pomembno, da filtracija vodo prečisti in odstrani škodljive snovi za naše zdravje.

Avtomati za vodo Spring ter filtriranje vode vam omogočajo čisto vodo

7. JE NARAVNI ZDRAVILEC GLAVOBOLOV


Lajša in preprečuje glavobole, tudi migrene ter bolečine na zadnjem delu glave, ki so pogosto prav posledica dehidracije. To je tudi glavni razlog, za nastanek mačka, ki nastane kot posledica prekomernega pitja alkohola. Tudi takrat je zelo pomembno, da pijemo dovolj vode.


8. PREPREČUJE KRČE IN POŠKODBE

Zadostna hidracija pomaga ohranjati namaziljenost sklepov, prav tako so naše mišice bolj elastične in poškodbe manj verjetne. Zato je tudi priporočeno, da predvsem športniki popijejo veliko vode, ki jo izgubijo s potenjem. Prav za njih je pomembno, da je filtriranje vode ustrezno.


9. IZBOLJŠUJE RAZPOLOŽENJE


Ker se boste dobro počutili v svojem telesu, boste precej boljše volje, saj je znano, da smo pogosto zlovoljno razpoloženi tudi zaradi premalo popite vode. Premalo popite vode lahko tudi vpliva na hormon kortizol, ki pa se kaže v tem, da smo bolj pod vplivom stresa, kot bi bili sicer.


10. PRIHRANI DENAR IN Z FILTRIRANJEM VODE SKRBI ZA NJENO KAKOVOST


Voda je skorajda brezplačna, tudi v primeru, da se odločite za ustekleničeno oziroma filtrirano vodo. Z majhnimi stroški najema avtomata za vodo poskrbite, da je voda veliko bolj kakovostna, prečiščena in ne vsebuje dodatnega klora za razliko od vode v plastenkah ali pa navadne vode iz pipe. Prav tak imate z najemom bara manjše stroške, kot če bi kupovali sladkane sokove, gazirane pijače in maščob polno mleko.


bottom of page