Search

Prednosti uporabe mrzle vode

Zbudi misli in telo, pripomore k obnovi mišic ter zagotavlja lepo kožo in lase.


Hladna prha zbistri misli in poživi telo. V mrzlih jutrih in prav takih večerih vam najbrž ne pride na misel, da bi se prhali z mrzlo vodo. A vendar ima hladna ali bolje rečeno kar mrzla prha s temperaturo vode približno 15 stopinj Celzija številne pozitivne vplive tako na zdravje kot na lepoto.Tu je nekaj najočitnejših.

MRZLA VODA PROTI STRESU. Mrzla voda sprošča telo in odstranjuje stres, če se torej soočate z živčnostjo, se odpravite v kopalnico in si poškropite obraz z mrzlo vodo, saj ta tehnika zaduši boj telesa z živci. Hladna voda pomaga pri uravnavanju telesne temperature, upočasni srčni utrip in tako zelo hitro zmanjša anksioznost.


S HLADNO VODO DO SIJOČIH LAS. Kdor koli se vsaj malo zanima za nego las, zagotovo ve, da izpiranje le-teh s hladno vodo poskrbi za lesketajoč videz. Mrzla voda namreč pomaga obnoviti povrhnjico las in zgladi pramene, da bolje odsevajo svetlobo.


MRZLA VODA POMAGA PRI IZGUBI TELESNE TEŽE. Razprave okoli resničnosti te trditve poslušamo že dlje časa, prehranski strokovnjaki pa v zadnjih raziskavah dokazujejo, da s pitjem mrzle vode lahko dnevno porabimo 70 kalorij več.


NAD OPEKLINE Z MRZLO VODO. Še en nasvet s področja prve pomoči. Če se opečemo, moramo opečeno območje takoj dati pod mrzlo vodo (ali potopimo ali pustimo mrzlo vodo teči). Vztrajati moramo približno 20 minut.


POMAGA TUDI PRI SPEEDY MANIKURI. Potop v ledeno mrzlo vodo je eden najhitrejših načinov za sušenje laka za nohte. To je še posebno uporabno, če ste v stiski s časom in nimate hitro sušečega laka ali zaključnih razpršil. Poskusite – potopite nalakirane roke v zelo mrzlo vodo za 3 minute in vaš lak bo super obstojen.


MRZLA VODA JE TUDI DOBRODOŠEL ZDRAVILEC MAČKA. Že preprosto pitje vode pomaga v boju proti mačku, vendar pa to ni vedno izvedljivo. Če ste že popili kozarček preveč, poskusite s prhanjem izmenično z mrzlo in toplo vodo, nato pa pomočite krpo v mrzlo vodo in si jo položite čez čelo ter oči.


HLADNA VODA POSPEŠI CIRKULACIJO KRVI IN ODGANJA BOLEČINE V MIŠICAH. Izmenična uporaba hladne in tople vode med prhanjem izboljša cirkulacijo, saj topla voda pospeši kroženje krvi v koži, ki ščiti organe, hladna voda pa kri požene proti organom (ki jih topla voda nato ogreje). Mrzla voda je hkrati recept mnogih športnikov, ki svoje telo namakajo v ledenih kopelih, saj le-te po treningih pomagajo obnoviti mišice, zmanjšujejo vnetja in otekline.

7 views0 comments