NAŠ AVTOMAT ZA VODO REŠUJE PLANET

Avtomati za vodo Spring imajo poleg vseh pozitivnih učinkov na vaše zdravje tudi pozitiven učinek na naš planet, ki je pred velikim preizkusom v prihodnjih letih. Naredimo prvi korak. 

ONESNAŽENOST S PLASTENKAMI

Ste vedeli, da ljudje po svetu kupujemo tudi več milijonov plastenk vode vsak dan. Voda je življenjsko pomemben vir življenja pa vendar s plastenkami naredimo ogromno škode, saj se plastika razgrajuje več stoletij. Narejena je iz nafte in je narejena prav z namenom dolge ohranitve za razliko od drugih materialov npr. les, ki je razgradljiv.  Vsakič, ko kupite plastenko vode se morate vprašati, kje bo ta plastenka pristala in ali s tem skrbimo za naš planet ali pa mu morebiti škodujemo. Prednost aparatov za vodo Spring je v tem, da s pomočjo filtracije filtrirajo vodo, ki prihaja skozi vodovod, hkrati pa ne uporabljajo nobenih plastičnih odpadkov, saj zraven avtomata ne boste dobili plastičnih kozarčkov ali plastičnih balonov, ki jih prejmete pri klasičnih avtomatih. Vse z namenom vzpodbujanja manjše porabe plastike in onesnaževanja okolja. 

Onesnaženost z odpadki
shutterstock_1319481236-768x464-1.jpg
Onesnazenost s plastenkami v oceanih

UNIČEVANJE EKOSISTEMA

Ni potrebno posebej poudariti, da je plastika škodljiva za celoten ekosistem in za vse, ki živimo v njem. Večino plastike, ki ne pristane v zbiralnih centrih za odpadke, ponavadi konča v oceanih, rekah in morjih. Po nekaterih podatkih naj bi blizu ali na površju oceanov plavalo kar 244.000 metričnih ton plastičnih odpadkov, med katerimi je kar 44% plastenk in plastičnih vrečk. Plastika ogroža vse živali v morjih vse od manjših planktonov pa do velikih morskih želv, ki pogosto odpadke zamenjajo za hrano in se nato z odpadki zadušijo. 

FILTRI ZA VODO REŠUJEJO VODNO KRIZO

Ali ste vedeli, da ima kar 771 milijonov ljudi po svetu težave z oskrbo pitno vodo? Zaradi komplikacij z nepitno vodo vsake dve minuti umre en otrok po svetu. Z avtomatom za vodo Spring lahko prečistite kakršnokoli vodo, ki ni namenjena za pitje (npr. deževnico) dosti bolj učinkovito, kot klasični filtri, saj naši filtrirni sistem ne uporabljajo klora in odstranijo snovi, kot so težke kovine, trdi delci ter določeni mikrobi in pesticidi. Filtrirni sistemi, ki jih uporabljajo naši bari Spring so ena izmed možnih rešitev problema z oskrbo pitne vode in vzporedno zmanjševanja uporabe plastenk po svetu.

Resevanje svetovne krize vode z avtomat za vodo Spring