top of page
Search

Kako se poleti osvežiti na delovnem mestu

Poletje je tu, temperature se dvigajo in lahko predstavljajo izziv na delovnem mestu. Vročina vpliva na naše počutje, produktivnost in koncentracijo.

Vendar pa obstaja več načinov, kako se osvežiti in ohraniti udobje tudi v vročih delovnih okoljih. Tukaj nekaj nasvetov:


Prilagodite oblačila:

Izbirajte lahka in zračna oblačila, ki omogočajo kroženje zraka in dihanje kože. Izogibajte se sintetičnim materialom in raje izberite bombažna oblačila, ki absorbirajo pot. Če je dovoljeno, nosite odprte čevlje ali sandale za večje zračevanje nog.


Hidracija:

Pitje zadostne količine vode je v vročih dneh ključno. Poskrbite, da imate pri roki vedno steklenico vode in poskrbite za redno pijte skozi ves dan. Nadrejenim svetujte o postavitvi avtomata za vodo na delovnem mestu, da bo dostop do sveže vode še lažji.


Vas zanima cenik najema avtomata za vodo?
Uporabite ventilator:

V kolikor nimate klimatske naprave, uporabite ventilator za kroženje zraka. Ventilatorji lahko zmanjšajo občutek vročine in pomagajo ohranjati zrak svež.


Prilagodite delovni urnik:

Če je mogoče, se z nadrejenimi dogovorite za prilagoditev delovnega časa. Razmislite o fleksibilnih delovnih urah, da se izognete najbolj vročim delom dneva. Na ta način lahko izkoristite hladnejše jutro ali večer za opravljanje bolj zahtevnih nalog.Uporabite hladne obkladke:

Če se počutite pregrete, si privoščite hladen obkladek. Lahko si obrišete obraz in vrat z vlažno hladno brisačo ali pa uporabite hladilni gel za telo. To bo zmanjšalo občutek vročine in vam omogočilo, da se počutite bolj sveže.

Prilagodite osvetlitev:

Močna svetloba lahko poveča občutek toplote v prostoru. Če je mogoče, zmanjšajte moč osvetlitve, uporabite zavese ali žaluzije, da zmanjšate vstop sončne svetlobe. Tako boste ohranili prostor bolj svež in udoben.

Comments


bottom of page